Kansalaisen asiointitili

VESANNON KUNTA ON OTTANUT KÄYTTÖÖN KANSALAISEN ASIOINTITILIN

Päätös sähköisesti suoraan asiointitilille

Olemme ottaneet käyttöön Kansalaisen asiointitilin osaksi palveluamme. Asiointitili on paperipostin korvaava toimitusosoite palvelun käyttöönottaneille asiakkaille.

Asiointitilin käyttö on kansalaisille vapaaehtoista ja maksutonta, ja se perustuu asiakkaan itsensä antamaan suostumukseen. Asiointitilin käyttö edellyttää tunnistautumista mobiilivarmenteella, henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Asiat vireille ja päätökset sähköisesti

Asiakas voi laittaa asiansa vireille aivan samaan tapaan kuin ennenkin eli käyttämällä sähköistä asiointipalvelua, lähettämällä hakemuksen postitse tai asioimalla viraston palvelupisteessä. Asiakas tekee hakemuksen ja antaa tarvittaessa suostumuksen viestien ja asiakirjojen toimittamiseksi Asiointitilille.

Asian käsittelyn jälkeen päätös tai tiedoksianto voidaan lähettää sähköisesti suoraan Asiointitilin kautta, jos asiakas on ottanut Asiointitilin käyttöönsä. Jos asiakas on määritellyt Asiointitilille tavoitettavuustietonsa, Asiointitili lähettää muistutusviestin hänen matkapuhelimeensa ja/tai sähköpostiinsa. Viestissä kerrotaan, että Asiointitilillä on uusi viesti.

Asiointitilin turvallisuus

Asiointitilin käyttö on turvallista, sillä palvelu on varmistettu tietoturvan ja lainsäädännön näkökulmasta. Näin Asiointitilin kautta lähetetyt tiedot eivät pääse ulkopuolisten käsiin, vaan säilyvät varmasti kansalaisen ja viranomaisen välisinä. Asiointitilillä olevat tiedot näkyvät vain kansalaiselle itselleen. Viestit ja asiakirjat säilyvät tallessa Asiointitilillä ja tapahtumat tallentuvat omaan asiointihistoriaan (tapahtumatiedot).

Asiointitili on osa Suomi.fi-portaalia, joka kokoaa kansalaisille suunnatut julkiset palvelut yhteen verkko-osoitteeseen. Suomi.fi n kautta kansalaiset voivat asioida sähköisesti julkishallinnon kanssa milloin tahansa riippumatta puhelinpalveluiden tai vastaanottopisteiden aukioloajoista.

Asiointitili löytyy osoitteista: http://www.suomi.fi ja https://asiointitili.suomi.fi.

Ajankohtaista

Eläinlääkintähuollon järjestämisvastuu siirtymässä maakunnille - Vastaa asiakaskyselyyn!
Lue Lisää

Vesannon perusturvaltk julistaa haettavaksi 2.5.2017 klo 15.00 mennessä SAIRAANHOITAJAN TOIMEN
Lue Lisää

Vesannon perusturvaltk julistaa haettavaksi 2.5.2017 klo 15.00 mennessä LÄHIHOITAJAN TOIMEN
Lue Lisää

Uusi valtuusto on valittu ja vahvistettu!
Lue Lisää

Kansalaisopiston kevätnäyttely 12.-29.4.2017 K-market Vesselissä
Lue Lisää

Sähköinen hyvinvointikertomus on luettavissa
Lue Lisää

KUULUTUS Vesantojärven ja Sonkarin rantaosayleiskaavan luonnos nähtävillä (kaavan ajantasaistus)
Lue Lisää

ISLAB TIEDOTTAA: LABORATORION AUKIOLOAJAT
Lue Lisää

Kesätyöntekijöiden ottaminen sekä tuki yrityksille, yhdistyksille ja kotitalouksille
Lue Lisää