Kriisipalvelut ja sosiaalipäivystys

Kriisipalvelut

Kuopion kriisikeskus tarjoaa keskustelutukea vaikeasta elämäntilanteesta selviytymiseen. Kriisivastaanotolla voi asioida yksin, puolison tai perheen kanssa. Kun tarvitset apua tai kuuntelijaa. Kuopion kriisikeskuksen verkkosivuille pääset klikkaamalla painiketta (aukeaa uuteen välilehteen).

MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa 09 2525 0111. Voit soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.

Jos tarvitset viranomaisapua esimerkiksi hengenvaarallisen tilanteen takia, soita hätänumeroon 112, hakeudu lähimpään päivystykseen tai ota yhteys asuinpaikkakuntasi sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystys 116 006 tarjoaa rikoksen uhrille mahdollisuuden keskustella henkilön kanssa, joka ymmärtää mitä rikoksen kohteeksi joutuminen voi merkitä. Soittaminen on maksutonta ja puhelimeen voi soittaa myös nimettömänä.

Rikosuhripäivystyksen verkkosivuille pääset klikkaamalla painiketta (aukeaa uuteen välilehteen).

Itsemurhien ehkäisykeskus

Itsemurhien ehkäisykeskus antaa apua itsemurhayrityksen jälkeen asiakasvastaanotoilla Helsingissä ja Kuopiossa.

Rikosuhripäivystyksen verkkosivuille pääset klikkaamalla painiketta (aukeaa uuteen välilehteen).

Sosiaalipäivystys​

Sosiaalipäivystys hoidetaan Kuopion kaupungin toimesta Vesannon kunnassa.

Kiireellinen sosiaalialan ammattilaisen antama apu on tarkoitettu toiminta-alueen asukkaille tai alueella oleskeleville henkilöille. Sosiaalinen hätätilanne vaatii nopeita toimenpiteitä eikä asiassa voida ilman vakavia seurauksia odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli. Tilanteessa on mukana tai läsnä toisen henkilön huolenpidosta riippuvaisia ihmisiä kuten lapsi, vanhus tai vammainen, joka uhkaa jäädä ilman huolenpitoa tai turvaa.

 
Kiireellisissä tapauksissa virka-ajan ulkopuolella yhteys Kuopion sosiaalipäivystykseen hätänumerosta 112
Virka-aikana (ma-pe 8-16) yhteydenotto oman kunnan sosiaalitoimistoon (vastaava sosiaalityöntekijä p. 050 387 9972).
 

Kuopion turvakoti vastaa ympäri vuorokauden p. 017 183 393 lähisuhdeväkivaltaan liittyvän turvan, ohjauksen ja neuvonnan tarjoamisesta.