Kriisipalvelut ja sosiaalipäivystys

Kriisipalvelut

Verkkovastaanotolla voit käydä luottamuksellista keskustelua koulutetun kriisityöntekijän tai Rikosuhripäivystyksen ammattilaisen kanssa hyödyntäen videokuvapuhelua omalta tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi käsin. Kriisikeskus palvelee erilaisissa elämän kriisi- ja ongelmatilanteissa matalalla kynnyksellä. Rikosuhripäivystyksessä rikoksen uhrit, uhrien läheiset ja rikosasian todistajat saavat tarpeisiinsa vastaavaa neuvoa ja tukea.

Palvelut ovat maksuttomia ja halutessasi voit asioida myös nimettömänä.

Saat sähköpostiisi linkin ennen sovittua aikaa. Klikkaa linkkiä, lataa lisäosa ja liity neuvotteluun. Pidä puhelin ja työntekijäsi puhelinnumero lähettyvillä, jos tulee tarvetta tekniselle tuelle.

Voit halutessasi osallistua verkkovastaanotolle myös omassa kunnassasi sijaitsevan tabletin välityksellä. Vesannolla tabletti sijaitsee Simolan palvelukeskuksessa (Simolantie 15, puh. 044 7885 433). Tarvittaessa henkilökunta osoittaa käyttöösi yksityisen huoneen vastaanoton ajaksi.

Kysy lisää kriisikeskuksen palveluista tai varaa aika: juha-pekka.tams@kuopionkriisikeskus.fi tai 050 557 6725 tai Kuopion kriisikeskuksen ajanvarauspuhelin ma-pe klo 8-10, p. 017 262 7733
Kysy lisää Rikosuhripäivystyksen palveluista tai varaa aika: titta.rasanen@riku.fi tai 050 557 6711

 

Palvelun esittelyvideo

Sosiaalipäivystys​

Sosiaalipäivystys hoidetaan Kuopion kaupungin toimesta Vesannon kunnassa.

Kiireellinen sosiaalialan ammattilaisen antama apu on tarkoitettu toiminta-alueen asukkaille tai alueella oleskeleville henkilöille. Sosiaalinen hätätilanne vaatii nopeita toimenpiteitä eikä asiassa voida ilman vakavia seurauksia odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli. Tilanteessa on mukana tai läsnä toisen henkilön huolenpidosta riippuvaisia ihmisiä kuten lapsi, vanhus tai vammainen, joka uhkaa jäädä ilman huolenpitoa tai turvaa.

 
Kiireellisissä tapauksissa virka-ajan ulkopuolella yhteys Kuopion sosiaalipäivystykseen hätänumerosta 112
Virka-aikana yhteydenotto oman kunnan sosiaalitoimistoon (vastaava sosiaalityöntekijä p. 050 387 9972).
 

Kuopion turvakoti vastaa ympäri vuorokauden p. 017 183 393 lähisuhdeväkivaltaan liittyvän turvan, ohjauksen ja neuvonnan tarjoamisesta.

Yhteydenotto
Ma-pe 8-16 vastaava sosiaalityöntekijä 
050 387 9972
Virka-ajan ulkopuolella 112 yhteys Kuopion sosiaalipäivystykseen.