Kentät

Urheilukenttä ja koulukeskuksella sijaitsevat tenniskenttä, tekonurmikenttä ja Ässä-kenttä/hiekkatekonurmikenttä ovat vapaasti käytettävissä. Säännöllisiä käyttövuoroja on mahdollista varata liikuntatoimistosta.

Talvikaudella vapaasti käytettävissä jääkiekkokaukalo ja luistelualue myös koulukeskuksella (Koulutie 16). 

Frisbeegolf

9-väyläinen rata Vesantohallin takana pururadan maastossa. Väylien yhteispituus on 763 metriä ja radan kiertämiseen menee noin tunti. Väylien pituus vaihtelee 62 metristä 107:ään. Jokaisen väylän ihannetulos on kolme. 

Vesannon frisbeegolf-radan kartta (aukeaa uuteen välilehteen) on myös Vesantohallin takana. 

Frisbee-kiekkoja voi lainata myös kirjastosta (Keskustie 13).

Hiihtoladut

Vesanto-halli – Humalavuori ladulla voi hiihtää perinteistä ja luistelua pururadan lenkin 1,3 km, ampumaradan lenkin 4,6 km tai Humalavuoren lenkin 7,0 km. Ladulla on paikoin jyrkkiä ala- ja ylämäkiä. 

Hiihtolatu lähtee Vesanto-hallin takaa osoitteesta Koulutie 16, 72300 Vesanto. Pukuhuoneeseen pääsee Vesanto-hallin luistelukentän puoleisesta ovesta. Läheisyydestä löytyy myös laavu.

Asinjoen ladulla voi hiihtää perinteistä ja luistelua noin 3,5 km suuntaansa. Latu on korkeuseroilta helpompi hiihtää kuin Vesanto-hallin läheisyydessä oleva latu. 

Hiihtolatu lähtee Paavonpolku 71, 72300 Vesanto kohdalta. Kääntöpaikalla lähellä Asinjokea on yleisökäytössä oleva wc ja laavu, jonne on poljettu ura.

Ladut pyritään pitämään talvella hiihtokunnossa. Latuja huoltaa aina tarvittaessa Palveluyhtiö Viisareiden kautta Uolevi Laitinen (puh. +358405 740985). Latujen huollosta ilmoitetaan Vesannon liikuntapaikat sivustolla Facebookissa.

Hiihtoladuista lisätietoja löydät Lipas.fi ja Karttatiimi.fi palvelusta. Liikuntatoimi päivittää tietoja Lipas.fi palveluun, josta ne siirtyvät Karttatiimi.fi palveluun.

Linkit palveluihin:

Lipas

Karttatiimi 

Suunnistusalueet ja Mobo-suunnistusrata

Suunnistusalueita on kunnan eri osissa 26 kpl.


Vesannon mobiilisuunnistusrata (14 rastia) on avattu koulukeskuksen ympäristöön. Kartassa lähtöpaikka on merkattu liikuntahallin taakse, mutta radan voi aloittaa mistä tahansa. Mobon käyttö on ilmaista lukuunottamatta mahdollisia tietoliikennemaksuja. Mobon voi ladata hakusanalla MOBO. Vesannon Moborata löytyy latauksen jälkeen kohdasta Vesanto, koulukeskus. Lisätietoa: mobo.suunnistus.fi (aukeaa uuteen välilehteen).

Muita liikuntapaikkoja

  • ampumarata kirkonkylällä
  • hyppyrimäki Ahvenisella
  • beach wolley kenttiä Ahvenisella ja Niinivedellä
  • uimaranta Kirkonkylällä ja uimapaikat Niinivedellä, Vesijärvellä (Pohjoislahti), Oinaskylällä (Kurenjärvi), Tiitilänkylällä (Patovesi)