Moottorikelkkareitit

Moottorikelkkaharrastajilla on käytössään Pohjois-Savon alueella lähes 1100 km laajuinen hoidettu moottorikelkkareitistö, josta 35 kilometriä Vesannon kunnan alueella. Vesannon kunnan halkova Moottorikelkkareitistö löytyy linkistä, josta avautuu kartta. Hakusanaksi pitää kirjoittaa ” Sisä-Savon kelkkareitti/Vesanto”. 

Kelkkareittiä on jatkettu Neiturin kanavalle ja siitä edelleen Pohjois-Konnevesi ja Keitele -järville. Reitin jatkaminen mahdollistaa lisää etelän suunnan kelkkailua. Moottorikelkkareitistön varrelta löytyy taukopaikkoja, joissa on laavu tai kota.

Moottorikelkkareitillä liikutaan kuljettajan omalla vastuulla niiden lakien ja asetusten puitteissa, joissa moottorikelkkailusta on yleisesti säädetty. Järvellä saa liikkua moottorikelkalla jokamiehenoikeudella vapaasti välttäen kuitenkin ranta-asukkaiden ja mökkiläisten häirintää.

Retkeilyreitit

Pohjois-Savon retkeilykartta löytyy osoitteesta www.infokartta.fi/psavo. Sinne on merkitty uimarantoja, venesatamia, näkötorneja ja kaikenlaista, mistä retkeilijä saattaa olla kiinnostunut. Hakusanaksi pitää kirjoittaa ” Sisä-Savon retkeilyreitti,Vesanto”. Vesannon retkeilyreitti löytyy myös karttapalvelusta.

Vesannon retkeilyreitti on osa Sisä-Savon retkeilyreittiä, joka yhdistää viisi kuntaa. Vesannon retkeilyreitti kulkee hyvin vaihtelevissa maisemissa välillä suomaastossa, välillä metsätaipaleita ja on merkitty puutolpilla, punaisin maalimerkein ja puisin risteysviitoin. Maasto reitillä on osittain märkää, varsinkin Vesannon kirkonkylältä etelään päin, joten kosteutta sietävät kengät ovat hyvä valinta.  Talvisin reitillä on perinteisen hiihtolatu Suomäelle saakka, 9 kilometrin päähän kirkonkylästä. Retkeilyreittejä voi käyttää mahdollisuuksien mukaan myös patikointiin, maastoratsastukseen ja maastopyöräilyyn.

Patoveden kierros (8 km); patikka- ja hiihtolenkki. Luonto- ja kyläpolun varrella on paikallishistoriallisia kohteita (15 kpl). Polku on merkitty ja siihen liityy opasteteksti. Helpointa Patoveden kierros on aloittaa Sonkarintien varresta Tiitilänkylän uimarannalta, josta saatavissa myös reittiopas. Kaksi tulipaikkaa ja ulkovessaa. Patoveden kierroksen varrella on Koivulahden lintutorni.

Katso myös retkipaikka.fi -sivuston Vesannon kohteet!