Neulo Vesanto 150 -villasukka!

Suunnittele ja toteuta juhlasukat kotikunnan merkkivuoden kunniaksi inspiroituen Vesannosta tavalla tai toisella. Sukat voivat olla arkiset, juhlavat, hassut, lyhyet, pitkät, suuret, pienet, riemunkirjavat, hillityt…
Anna mielikuvituksen laukata!

Ohjeistus:
-Toimita sukat kirjastoon lokakuun 2021 loppuun mennessä.
-Liitä mukaan nimesi, puhelinnumerosi ja parin lauseen kuvailu, jossa kerrot, kuinka sukkien idea liittyy Vesantoon ja juhlavuoteen.
-Sukkien koko ja väritys ovat vapaavalintaisia.
-Sukat tulevat näytteille kirjastoon marraskuussa ja yleisö saa äänestää suosikkiaan. Yleisön suosikkisukan tekijä palkitaan.
-Osallistuja antaa luvan sukkamallinsa kopioimiseen. Ohjetta ei tarvitse liittää sukkien mukaan, mutta jos sinulla sellainen on, voit toimittaa sen sukkien mukana.

Lisätietoja Vesannon kirjastolta

oman 150-vuotiaan kotikunnan juhlapäivän kunniaksi.

Osallistu juhlaleivoskilpailuun!

Vesannon kunta juhlii 150-vuotista taivaltaan

Vesannon kunta täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Vesanto itsenäistyi Rautalammin emäpitäjästä vuonna 1871. Merkittävä tekijä kohti itsenäistymistä lienee ollut 1857 valmistunut Carl Zieglerin suunnittelema oma kirkko.

Tiukasta taloustilanteesta ja talouden tasapainottamisesta johtuen kunta ei tee massiivisia satsauksia suurten juhlallisuuksien järjestämiseen. 150-vuotisjuhlateema näkyy kuitenkin monin tavoi läpi vuoden. Kunta on aktiivisesti mukana monissa vuoden mittaan järjestettävissä tapahtumissa. Yhdessä upeasta talkoohengestä tunnettujen kuntalaisten, järjestöjen, yhdistysten ja muiden tapahtumanjärjestäjien kanssa teemme yhdessä juhlavuodesta onnistuneen ja hyvän.

Juhlavuosi polkaistiin virallisesti käyntiin jo viime vuoden puolella. Joulunavauksesta 27.11. oli tarkoitus tulla juhlavuoden starttaava ohjelmallinen toritapahtuma, mutta koronatilanne kokoontumisrajoituksineen muutti suunnitelmia. Kaikesta huolimatta kylällä nähtiin huikea ilotulitus. Myöskään tapahtumaan suunnitellut ja harjoitellut ohjelmanumerot eivät menneet hukkaan, kun puheet ja musikkiesitykset kuvattiin ja julkaistiin YouTube-kanavalla. Jälleen hieno osoitus luovuudesta ja periksiantamattomuudesta! Päävastuun juhlameiningistä kantoivat Vesannon Lions Club sekä Vesannon Yrittäjät.

Vesannon kunnan ”virallinen” syntymäpäivä on 14.5. Toukokuun puoliväliin oli suunnitteilla kansanjuhla, mutta se siirtyy koronatilanteen johdosta näillä näkymin loppukesälle. Kansanjuhla on suunnitteilla pidettäväksi lauantaina 21.8. ja juhlajumalanpalvelus sunnuntaina 22.8.