Kirjasto

Aukioloajat

AsiakaspalveluOmatoimi
maanantai9-157-21
tiistai9-157-21
keskiviikko9-157-21
torstai9-157-21
perjantai9-157-21
lauantai7-21
sunnuntai7-21

Arkipäiviin sattuvina aattoina ja aatonaattoina on poikkeuksia asiakaspalvelun aukioloajoissa. Poikkeuksista tiedotetaan kirjaston ovessa ja Facebookissa.

Kirjastossa voi käydä omatoimisesti asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Kirjaudu sisään ulko-oven lukulaitteella kirjastokortilla ja tunnusluvulla, viimeiseksi paina avauspainiketta. Lainat ja palautukset hoituvat automaatilla. Tunnusluvun ja tarkemmat ohjeet omatoimipalveluiden käyttöön saat henkilökunnalta.

Lainat voi palauttaa myös ulko-oven vieressä olevaan luukkuun.

Ota yhteyttä

VESANNON KUNNANKIRJASTO
Keskustie 13, 72300 Vesanto

040 714 3323
kirjasto(at)vesanto.fi

Sirpa Jäntti
Kirjasto-kulttuurisihteeri
050 387 9968
sirpa.jantti(at) vesanto.fi

Sini-Marja Jalasaho
Kirjastovirkailija
sini-marja.jalasaho(at)vesanto.fi

Sini-Marja Jalasaho ja Sirpa Jäntti

 

Kirjaston palvelut

Verkkokirjasto

Vesanto kuuluu Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakkoon, jolla on yhteinen verkkokirjasto. Verkkokirjastoa voi selailla ilman kirjautumista. Kirjauduttuasi palveluun kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla pääset tarkastelemaan omia asiakastietojasi. Verkkokirjastossa voit uusia omat lainasi, varata aineistoa ja käyttää Rutakon e-aineistoja.

Rutakon kirjastoissa paikan päällä pääset lukemaan n. 200 suomalaista sanomalehteä näköislehtinä ePress-palvelussa.

Lue lisää Rutakosta.

Varaaminen, seutuvaraaminen ja kaukopalvelu

Asiakas voi varata maksutta oman kirjaston aineistoa. Myös muista Rutakko-kirjastoista toimitettavat seutuvaraukset ovat maksuttomia. Varausta voi pyytää asiakaspalvelussa tai tehdä itse verkkokirjastossa. Seutuvaraukset kuljetetaan kerran viikossa torstaisin. Saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä, jossa on mainittu varauksen numero, ja noutoaikaa on 7 vrk. Saapuneeksi ilmoitetut varaukset ovat automaatin lähellä hyllyssä numerojärjestyksessä. Asiakas etsii hyllystä oman varauksensa numeron perusteella, ja lainaa joko automaatilla tai asiakaspalvelutiskillä. Noutamattomasta varauksesta tulee 1 € maksu.

Kaukolainaksi voi tilata asiakaspalvelusta aineistoa, jota ei löydy Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakon kokoelmasta. Kaukolainamaksu on 5-15 €/laina.

Verenpaineen omatoimimittaus

Verenpainemittari ja henkilövaaka ovat käytettävissä asiakaspalveluaikoina kirjavaraston nurkkauksessa.

Internet, tulostaminen ja skannaus sähköpostiin

Kirjastossa on käytössä asiakastietokone ja tulostin, tulosteet 0,20 €/sivu.

Skannaus sähköpostiin on mahdollista asiakaspalveluaikaan. Kirjastossa on käytössä ilmainen langaton asiakasverkko WLAN. Kirjautumisohjeet löytyvät esim. lainaustiskin reunalta.

Lehtienvaihtohylly

Hyllyyn voi tuoda korkeintaan pari vuotta vanhoja aikakauslehtiä, ja ottaa luettavaksi muiden tuomia. Suosittelemme, että poistat että nimi- ja osoitetiedot lehdistä ennen tuontia.

Varaa kirjaston kokoustila

Kirjaston kokoustila on varattavissa kokoontumisia varten. Varauksia otetaan vastaan kirjaston asiakaspalvelussa, sekä p. 040 714 3323 tai kirjasto@vesanto.fi.

Ilmoita varauksesi yhteydessä mitä AV-välineistöä tarvitset. Huomioithan myös, että tila on käytettävissäsi vain varaamanasi aikana, eli huomioi varatessasi esim. kahvinkeittoon tarvittava aika ennen varsinaisen tilaisuuden alkua.

Kokoustilan käyttö on maksutonta vesantolaisille yhdistyksille. Yksityis- ja yritystilaisuuksista maksu on 20 €/4 h.

Kokoustilan varustus:
Tuolit 28 kpl
6 pöytää
Kannettava tietokone, videotykki, valkokangas, kaiuttimet, DVD-toistin, dokumenttikamera.
Keittiö: kahvinkeitin, vedenkeitin, mikro, liesi, jääkaappi, pakastin, astianpesukone, lämpölevy, termoskannuja ja pumpputermoksia.
Kahviastiasto n. 60 hengelle
Juomalasit 25 kpl

Muuta lainattavaa

Lauta- ja ulkopelit, erilaiset liikuntavälineet (kuten lumikengät, scootit ja frisbeet), lasten veneilyliivit, koiran veneilyliivi, Savon Voiman energiankulutus- ja pintalämpömittarit, verenpainemittari, ompelukone, roskapihdit.

Kuntosalin käyttömaksut ja henkilökohtainen ovikoodi

Kuntosalin käyttömaksut maksetaan kirjaston asiakaspalvelussa, mieluiten pankkikortilla. Maksettuaan kuntosalimaksun asiakas saa henkilökohtaisen ovikoodin tekstiviestillä omaan puhelinnumeroonsa.

Yli 65-vuotiaat Vesannolla kirjoilla olevat henkilöt saavat koodin ilmaiseksi ilmoittauduttuaan kirjastossa kuntosalin käyttäjiksi.

Tietoa hinnoista ja vuoroista löytyy täältä.

Jaa sivu