Retkeily

Retkeilyreitit

Vesannon retkeilypassista löydät vinkkejä erilaisiin retkeilyreitteihin ja -kohteisiin.

Täältä löydät Vesannon tulenteko- ja laavupaikat.

Kaikki Vesannon liikunta- ja retkeilypaikat löydät tästä linkistä karttapalvelusta.

Vesannon retkeilyreitti on osa Sisä-Savon retkeilyreittiä, joka yhdistää viisi kuntaa. Vesannon retkeilyreitti kulkee hyvin vaihtelevissa maisemissa suurimmaksi osaksi teillä sekä lisäksi suomaastossa ja metsätaipaleilla, ja se on merkitty puutolpilla, punaisin maalimerkein ja puisin risteysviitoin. Maasto reitillä on osittain märkää, varsinkin Vesannon kirkonkylältä etelään päin, joten kosteutta sietävät kengät ovat hyvä valinta.

PATOVEDEN KIERROS (8 km); Luonto- ja kyläpolun varrella on paikallishistoriallisia kohteita (15 kpl). Polku on merkitty ja siihen liittyy opasteteksti. Helpointa Patoveden kierros on aloittaa Sonkarintien varresta Tiitilänkylän uimarannalta (Sonkarintie 1514 72330 Tiitilänkylä). Reitillä on kaksi tulipaikkaa ja ulkovessaa. Kierroksen varrella on Koivulahden lintutorni.

Myös GEOKÄTKÖILY on nostanut Vesannolla päätään. Patoveden kierrosta myötäilevältä traililta löytyy 18 kätköä, ja Sydänmaan traililta 30 lisää. Lue lisää TÄSTÄ.

Vesannon kirjastolla on lainattavissa välineitä liikuntaan ja muihin harrasteisiin. Lainattavissa on mm. lumikengät, kävelysauvat, vesijuoksuvyö, sykemittari, askelmittari, tarrapainot sekä lasten veneilyliivejä.

Moottorikelkkareitit

Moottorikelkkaharrastajilla on käytössään Pohjois-Savon alueella lähes 1100 km laajuinen hoidettu moottorikelkkareitistö, josta 35 kilometriä Vesannon kunnan alueella. Vesannon kunnan halkova Moottorikelkkareitistö löytyy linkistä, josta avautuu kartta.

Kelkkareittiä on jatkettu Neiturin kanavalle ja siitä edelleen Pohjois-Konnevesi ja Keitele -järville. Reitin jatkaminen mahdollistaa lisää etelän suunnan kelkkailua. Moottorikelkkareitistön varrelta löytyy taukopaikkoja, joissa on laavu tai kota.

Moottorikelkkareitillä liikutaan kuljettajan omalla vastuulla niiden lakien ja asetusten puitteissa, joissa moottorikelkkailusta on yleisesti säädetty. Järvellä saa liikkua moottorikelkalla jokamiehenoikeudella vapaasti välttäen kuitenkin ranta-asukkaiden ja mökkiläisten häirintää.

Jaa sivu