Ulkoliikuntapaikat

Kentät

Koulukeskuksella sijaitsevat tenniskenttä, tekonurmikenttä ja Ässä-kenttä/hiekkatekonurmikenttä ovat vapaasti käytettävissä. Talvikaudella voi käyttää vapaasti jääkiekkokaukaloa ja luistelualuetta, joita Palveluyhtiö Viisarit huoltaa sään mukaan. Koulukeskus sijaitsee osoitteessa Koulutie 16, 72300 Vesanto.

Urheilukenttä on vapaasti käytettävissä osoitteessa Koulutie 6, 72300 Vesanto. Kentältä löytyy muun muassa juoksuradat, korkeushyppypaikka ja nurmikenttä.

Säännöllisiä käyttövuoroja kentille on mahdollista varata liikuntatoimelta.

Frisbeegolf

9-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee Vesantohallin takana pururadan maastossa (Koulutie 16, 72300 Vesanto). Väylien yhteispituus on 763 metriä ja radan kiertämiseen menee noin tunti. Väylien pituus vaihtelee 62 metristä 107:ään. Jokaisen väylän ihannetulos on kolme.

Vesannon frisbeegolf-radan kartta (aukeaa uuteen välilehteen) on myös Vesantohallin takana.

Frisbee-kiekkoja voi lainata myös kirjastosta (Keskustie 13, 72300 Vesanto).

Vesannon kuntoportaat

Vesannon kuntoportaat sijaitsevat Vesannon yhtenäiskoulun pihan takana osoitteessa Koulutie 16.

Portaat rakennettiin talkootyöllä vesantolaisten yksityishenkilöiden ja yhdistysten aktiivien kanssa. Rakennuttaja ja hankkeen vetäjä oli Vesannon lions club.

Kuntoportaisiin saatiin rahoitusta Kehittämisyhdistys Mansikka ry:ltä rahoitusta sekä Vesannon kehittämissäätiö osallistui hankkeeseen välirahoituksen kautta.

Avajaisia pidettiin 30.8.2022.

Portaita valmistui yhteensä 103 kpl ja niistä 101 kappaleeseen myytiin vesantolaisille omia nimilaattoja.

Välitasanteella sijaitsee istuinpenkki, jossa voi levähtää.

Pumptrack

Vesannolle rakennettiin v. 2022 pumptrack-rata lasten ja nuorten liikunnallisen vapaa-ajan tukemiseksi.

Radan koko on 18,3m x 6,2 m ja se sijaitsee Vesannon torilla. Rata on modulaarinen ja koostuu lohkoista / paloista, joiden ansiosta rata on mahdollista kasata myöhemmin myös jonnekin muualle. Lisäksi rakenne mahdollistaa radan laajentamisen tai muokkaamisen tarpeen vaatiessa.

Radan kustannukset olivat lähes 36.000 € ja iloksemme saimme vesantolaiset yritykset, yhdistykset, järjestöt sekä yksityishenkilöt mukaan rahankeräykseen.

Pumptrack-radan mahdollistivat:

 • Vesannon kunta nuoriso- ja liikuntapalvelut
 • MLL Vesannon paikallisyhdistys
 • Vesannon Osuuspankki
 • Vesannon Keskusta
 • Vesannon kehittämissäätiö
 • Vesannon Leijonat
 • Vesannon Latu
 • Läpitapiola Savo
 • PeeÄssä
 • Vesannon apteekki
 • Vesannon nuorisovaltuusto
 • vesantolaiset yksityishenkilöt

Hiihtoladut

Vesanto-halli – Humalavuori ladulla voi hiihtää perinteistä ja luistelua pururadan lenkin 1,3 km, ampumaradan lenkin 4,6 km tai Humalavuoren lenkin 7,0 km. Valaistua osuutta on 4,6 km. Ladulla on paikoin jyrkkiä ala- ja ylämäkiä.

Hiihtolatu lähtee Vesanto-hallin takaa osoitteesta Koulutie 16, 72300 Vesanto. Pukuhuoneeseen pääsee Vesanto-hallin luistelukentän puoleisesta ovesta. Läheisyydestä löytyy myös laavu.

Asinjoen ladulla voi hiihtää perinteistä ja luistelua noin 3,5 km suuntaansa. Latu on korkeuseroilta helpompi hiihtää kuin Vesanto-hallin läheisyydessä oleva latu.

Hiihtolatu lähtee Paavonpolku 71, 72300 Vesanto kohdalta. Kääntöpaikalla lähellä Asinjokea on yleisökäytössä oleva wc ja laavu, jonne on poljettu ura.

Ladut pyritään pitämään talvella hiihtokunnossa. Latuja huoltaa aina tarvittaessa Palveluyhtiö Viisareiden kautta Uolevi Laitinen (puh. +358405 740985). Latujen huollosta ilmoitetaan Vesannon liikuntapaikat sivustolla Facebookissa.

Hiihtoladuista lisätietoja löydät Lipas.fi ja Karttatiimi.fi palvelusta. Liikuntatoimi päivittää tietoja Lipas.fi palveluun, josta ne siirtyvät Karttatiimi.fi palveluun.

Suunnistusalueet ja Mobo-suunnistusrata

Suunnistusalueita on kunnan eri osissa 26 kpl. Paikallisen suunnistusseuran suunnistusliittoon ilmoittamat suunnistusalueet löytyvät Lipas.fi ja Karttatiimi.fi palveluista.

Vesannon mobiilisuunnistusrata (14 rastia) on avattu koulukeskuksen ympäristöön. Kartassa lähtöpaikka on merkattu liikuntahallin taakse, mutta radan voi aloittaa mistä tahansa. Mobon käyttö on ilmaista lukuunottamatta mahdollisia tietoliikennemaksuja. Mobon voi ladata hakusanalla MOBO. Vesannon Moborata löytyy latauksen jälkeen kohdasta Vesanto, koulukeskus. Lisätietoa: mobo.suunnistus.fi (aukeaa uuteen välilehteen).

Muita liikuntapaikkoja

 • ampumarata kirkonkylällä
 • hyppyrimäki Ahvenisella
 • beach wolley kenttiä Ahvenisella ja Niinivedellä
 • uimaranta Kirkonkylällä ja uimapaikat Niinivedellä, Vesijärvellä (Pohjoislahti), Oinaskylällä (Kurenjärvi), Tiitilänkylällä (Patovesi)

Liikuntapaikkojen tarkemmat sijainnit löytyvät Lipas.fi ja Karttatiimi.fi palveluista.

Uimaveden testausseloste

Palveluyhtiö Viisarit Oy, Vesannon uimaranta 150622

Jaa sivu