Vaikuta Vesannon ilmastosuunnitelmaan!

Keltaiset syksyn lehdet, jotka on järjestetty sydämen muotoon vihreän ruohon taustalla. Keltaisen vaihtelevat sävyt ja hajallaan olevat apilan ja muun vihreyden palat lisäävät näyttävään kontrastiin.
lehtisydan scaled

Vesanto on yhdessä Kehitysyhtiö SavoGrown SISU-hankkeen (Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon) kanssa valmistellut ilmastosuunnitelmaa, jonka tarkoituksena on selventää kunnan ilmastotoimia. Vesannolla on tehty jo useita ilmastomyönteisiä toimia, mutta varsinaista suunnitelmaa ilmastotyölle ei ole vielä ollut. Vesannon ilmastosuunnitelma sisältää tavoitteita sekä päästöjen vähentämiseen että hiilinielujen vahvistamiseen. Suunnitelmassa on asetettu tavoitteita eri aikaväleille ja toimenpiteitä lisätään suunnitelmaan työn edetessä.

Vesannon ilmastosuunnitelman laatiminen alkoi syksyllä 2023 kunnan ilmastotyöryhmän ja Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon (SISU)- hankkeen ilmastokoordinaattorin toimesta. Tavoitteena on, että ilmastosuunnitelma annetaan Vesannon kunnanvaltuuston käsiteltäväksi alkuvuodesta 2025.

Suunnitelma on luettavissa paperiversiona Vesannon kirjastolla, jossa kommentit on mahdollista jättää palautelaatikkoon.

Vesannon asukkailta toivotaan kommentteja erityisesti suunnitelmaluonnokseen kirjattuihin ilmastotoimenpiteisiin, jotka löytyvät luonnoksen sivult 9 alkaen. Voit jättää kommenttisi alla olevan vastauslomakkeen kautta, halutessasi voit käyttää apuna kommentoinnissa alla olevia kysymyksiä:

  • Mitkä ilmastosuunnitelman toimenpiteistä ovet tärkeimpiä?
  • Mitä muutoksia haluaisit ehdottaa ilmastosuunnitelman toimenpiteisiin?
  • Millaisia kehitysehdotuksia sinulla olisi liittyen Vesannon ilmastosuunnitelmaan tai ilmastotyöhön?

Lähetäthän vastauksesi 20.10. mennessä.

ilmastosuunnitelman kommentointi

Jaa sivu