Ajankohtaista koronatilanteesta 21.4.2021

Keiteleen, Tervon ja Vesannon kuntien yhteinen varautumisryhmä kävi kokouksessaan 20.4.2021 läpi alueen koronatilannetta. Keiteleellä on todettu yhteensä neljä koronatartuntaa. Näistä kaksi on todettu parantuneeksi ja kaksi on vielä eristettynä. 20 altistunutta henkilöä on karanteenissa, ja tilanne on hyvin hallinnassa. Tartuntoja ei edelleenkään ole todettu Vesannolla eikä Tervossa.

Kysterin Nilakan alueen 20.4.2020 julkaiseman tiedotteen mukaan alueen yli 70-vuotiaat asukkaat on pääosin saatu rokotettua, ja 16-69-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotukset jatkuvat. Niitä elokuun loppuun mennessä 70 vuotta täyttäviä, jotka eivät ole saaneet rokotetta, pyydetään ottamaan yhteyttä omahoitajaansa rokotusajan saamiseksi. Kaikkia 16-69-vuotiaita riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia pyydetään tilaamaan rokotusaika soittamalla oman terveysaseman rokotusajanvaraus-puhelimeen (Vesannolla numeroon 017 171 165, ma-pe 9-15) ja jättämällä viestin. Terveysasemalta soitetaan takaisin rokotusajat sitä mukaa, kun rokotteita on saatavilla.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin 19.4.2021 julkaiseman tiedotteen mukaan epidemiatilanne maakunnan alueella on rauhallinen ja ilmaantuvuus on jatkanut laskuaan. Uusia tautiryvästymiä ei ole ilmennyt, ainoastaan yksittäisiä tapauksia. Sairaanhoitopiiri painottaa, että voimassa olevien rajoitusten ja suositusten noudattaminen on edelleen erittäin tärkeää, jotta epidemiatilanne ei käänny huonompaan suuntaan.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 19.4.2021 antamallaan määräyksellä jatkanut yli 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa Pohjois-Savon alueella 22.5.2021 asti. Muissakin tilaisuuksissa tulee varmistaa osallistujien turvallisuus noudattaen kasvomaskien käyttöä, etäisyyksiä sekä käsi- ja yskimishygieniaa koskevia ohjeistuksia. Aluehallintovirasto painottaa päätöksessään, että koronavirus tarttuu lähikontakteissa tehokkaasti. Voimme kaikki omalla toiminnallamme hidastaa viruksen leviämistä välttämällä lähikontakteja ja hakeutumalla heti testiin, mikäli lieviäkin koronavirustautiin sopivia oireita ilmenee.

Valtioneuvosto on 16.4.2021 tekemällään päätöksellä muuttanut vapaaehtoista koronarokotusta koskevaa astusta siten, että tulevissa kuntavaaleissa toimivat kotiäänestyksestä huolehtivat vaalitoimitsijat ja laitosäänestyksen toimittavat vaalivirkailijat voidaan rokottaa koronavirusta vastaan. Näin halutaan turvata riskiryhmiin kuuluvien ja koronavirukselle altistuneiden mahdollisuus käyttää äänioikeuttaan sekä helpottaa vaalivirkailijoiden rekrytoimista.

Koronatestiin tulee edelleen hakeutua pienissäkin oireissa. Näin mahdolliset tartuntaketjut päästään katkaisemaan varhaisessa vaiheessa. Koronaan viittaavien oireiden ilmaantuessa ota yhteyttä Nilakan alueen koronaneuvontapuhelimeeen numeroon 017 171 031 (ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-13).

Lisätietoa (aukeaa klikkaamalla uuteen välilehteen):
Alueellisen varautumisryhmän kokouksen 20.4.2021 muistio
Tiedote Nilakan alueen koronarokotuksista 20.4.2021
Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös 19.4.2021

Jaa sivu