BAANA-23 lentotoimintaharjoitus, liikennejärjestelyt ja liikkumisrajoitukset Tervon alueella 18.9-27.9.2023

Ilmavoimien Baana 23- ja Ruska 23-harjoituksien aikana on voimassa liikenne- ja liikkumisrajoituksia Tervon maantietukikohdan alueella 18.-27.9.2023. Alueen asukkaille ja perustellusta syystä luvan tarvitseville myönnetään määräaikaan mennessä tehdyn hakemuksen perusteella kulkulupa. Karjalan lennoston lähettämien ilmoitusten mukaan myönnetyt kulkuluvat ovat voimassa harjoituksen aikana kuvallisen henkilökortin esittämällä.

Tee kulkulupahakemus 11.9.2023 mennessä: Kulkulupahakemus Ilmavoimien harjoituksen ajaksi Tervossa 

Karjalan lennosto lähettää luvansaaneelle tiedon tekstiviestinä. Lupa ei ole voimassa ennen vahvistusta.

Liikennejärjestelyt ja liikkumisrajoitukset Tervon alueella 

Harjoitustoiminta aiheuttaa liikennejärjestelyjä Karttula – Tervo välisen seututien 551 (Sininen tie) sulkemisen vuoksi sekä liikkumisrajoituksia lähialueen asukkaille. 

Seututie 551 välillä Karttula – Tervo suljetaan liikenteeltä Tervon varalaskupaikan kohdalta maanantaina 18.9. kello 10.00 alkaen. Tie avataan yleiselle liikenteelle keskiviikkona 27.9. kello 18:00 mennessä. Sulun aikana kaikki tieliikenne ohjataan kiertotietä Karttula (seututie 554) – Ahvensalmi (teiden 551 ja 5512 risteys) – Tervo (yhdystie 5512). 

Puolustusvoimien käyttöönottamalla harjoitusalueella liikkuminen on sallittu vain kulkuluvan saaneilla, kuvallinen henkilökortti (passi, ajokortti, kelakortti, henkilökortti) on esitettävä pyydettäessä. Vanhempien mukana liikkuva alle 18v. lapsi ei tarvitse erillistä henkilökorttia. Lapsen erikseen liikkuessa moottoroidulla ajoneuvolla on esitettävä kuvallinen henkilökortti.

Pyydetään huomioimaan, että lentotoiminnan aikana alueelle ei pääse ja on varauduttava viiveeseen.

Harjoituksen aikana kulkulupa-asioista voi kysyä numerosta 0299 235298.

Lisäksi muistutetaan, että harjoituksen aikana harjoitusalueella on dronen lennättäminen ja metsästys kielletty 24h. Perusteena on henkilö- ja lentoturvallisuus.

Lisätietoja: https://www.tervo.fi/baana23-ruska23

Jaa sivu