Hellepäivään helpotusta ”Hellepäivän humauksesta”

Helle hellii Vesantoa!

Kurvaa pyörällä vilvoittelemaan uimapaikoille ja nauti ”Hellepäivän humauksesta” Pyöräretki uimarannoille tai seuraa latupohjaa Humalavuorelle ja seikkaile Humalavuoren ympäriajo

Vesannon retkeilypassi kannustaa tutustumaan luontokohteisiin

Vesannon kunnan kesäkampanja “Vesannon retkeilypassi” kannustaa kaikkia vesantolaisia sekä kesävierailijoita tutustumaan kunnan luonto- ja retkeilykohteisiin. Samalla kerätään valokuvia retkikohteista kunnan kuvapankkiin.

Oletko reippaillut Patoveden kierroksella? Millainen paikka on Ilveskivi? Vesannon retkeilypassiin on kerätty kuusi kohdetta tai reittiä, joihin voi tutustua kävellen tai pyöräillen. Lisäksi voi vinkata omaa lempikohdettaan muidenkin löydettäväksi.

Retkeilypassin valmiiksi kohteiksi on valittu mm. vaikeustasoltaan melko helpot Patoveden kierros ja kirkonkylän lähikohde Pönkkälän laavu. Patoveden kierroksen lähtöpiste on Tiitilänkylän uimaranta ja sen voi toteuttaa patikka- tai kulttuuriretkenä. Yhtenä kohteena on Patoveden kierroksella sijaitseva Koivulahden lintutorni, jonka voi tehdä myös itsenäisenä pienempänä patikkaretkenä. Haasteita kaipaavalle on heitetty haaste Ilveskiven etsinnästä, jossa tarvitaankin sitten jo karttaa ja kompassia mukaan.

Hellepäivänä voi hurauttaa ”Hellepäivän humauksen” eli kiertää polkupyörällä Vesannon uimapaikat läpi ja seikkailunhaluisemmalle on tarjolla myös Humalavuoren ympäriajo, jonka voi suorittaa latupohjaa seuraamalla.

Retkeilyn ja liikkumisen edistämisen lisäksi Vesannon kunta kartuttaa kampanjan myötä kuvapankkiaan. Valokuvia kohteista kerätään “Vesantolaiset”-Facebook-ryhmässä. Haastekampanja ja valokuvien kerääminen on käynnissä syyskuun 2022 loppuun. Valokuvia Facebook-ryhmään ladanneiden tai lähettäneiden kesken arvotaan Vesannon Osuuspankin lahjoittamia tuotepalkintoja.

Vesannon retkeilypassi on ladattavissa ja tulostettavissa kunnan nettisivuilla www.vesanto.fi/retkeilypassi. Vesannon kunta haastaa yhdessä Mansikka ry:n OSPA-hankkeen ja MASU-hankkeen kanssa kaikki retkeilemään ja tutustumaan alueen luontokohteisiin.

Lisää retkeilykohteita Vesannon retkeilypassi – Vesanto

Jaa sivu