Koronatiedote 03.02.2022

Kokoontumisrajoitukset kevenevät Itä-Suomessa

Aluehallintavirasto tiedottaa, että kokoontumisrajoitukset kevenevät Itä-Suomessa. Päätös astuu voimaan välittömästi ja on voimassa 20.2.2022 asti.

Vaikka yleisötilaisuuksiin kohdistuvat rajoitukset kevenevät, AVI muistuttaa, että vastuu terveysturvallisesta tilaisuudesta on edelleen toimijoilla sekä tilaisuuteen osallistujilla. On myös tärkeä noudattaa sairaanhoitopiirien ja kuntien alueilleen mahdollisesti antamia suosituksia. Koko maassa on voimassa tartuntatautilaissa (58 c §) säädetyt yleiset hygieniavaatimukset. Vaatimukset ovat voimassa suoraan lain nojalla ilman erillistä viranomaispäätöstä. Edelleen on tärkeää huomioida turvavälit, hyvä hygienia ja kasvomaskin käyttö sisätiloissa.

Itä-Suomen alueella voi ilman asiakasmäärän rajoitusta järjestää yleisötilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu nimikoitu tai numeroitu istumapaikka. Tilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu nimikoitu tai numeroitu istumapaikka, ei siis rajoiteta henkilömäärän osalta.

Tilaisuuksista, joissa kaikille osallistujille ei ole osoitettu nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa, rajoitetaan vain yli 100 henkilön tilaisuuksia. Yli 100 henkilön tilaisuuksissa, joissa kaikille osallistujille ei ole osoitettu nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa, osallistujamäärä voi olla enintään 50 % tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa.

Ulkotiloissa järjestettyjä yleisötilaisuuksia ei rajoiteta.

Jaa sivu