Koronatiedote 9.11.2021

Alueellinen varautumisryhmä on tänään 9.11.2021 yhdessä terveydenhuollon asiantuntijoiden kanssa todennut, että Vesannon koronarypäs näyttäisi rauhoittuneen. Tartunnan saaneita oli kaikkiaan neljä. He ovat olleet kaikki rokotettuja, ja oireet ovat olleet lieviä. Uusia tartuntoja ei viime viikon jälkeen ole ilmennyt. Karanteeniin asetettuja oli useita kymmeniä, mutta kaikkien osalta karanteenit on purettu. Huolimatta suurehkosta altistuneiden määrästä, nuorten keskuudessa ei todettu tartunnan saaneita.

Mitään rajoituksia ei tällä hetkellä ole, joten suunnitellut tilaisuudet, joita ei ehditty viime viikolla perua, voidaan järjestää turvatoimet huomioiden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueellisen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmän 8.11.2021 antaman tiedotteen mukaan epidemiatilanne myös koko maakunnan alueella on paranemaan päin, eikä sairaanhoito alueella ole kuormittunut. 12 vuotta täyttäneiden rokotuskattavuus on yli 80 %. Riski joutua koronan vuoksi sairaalaan on suurin rokottamattomilla henkilöillä etenkin, mikäli he ovat iäkkäitä, tai mikäli heillä on kroonisia sairauksia. Sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä suosittaakin vahvasti rokotteen ottamista. Uusia suosituksia tai rajoituksia koordinaatioryhmä ei näe tarpeelliseksi ehdottaa.