Koronatilanne Vesannolla rauhallinen

Vesannolla ei ole viime viikolla todetun yhden koronatartunnan jälkeen löytynyt uusia tartuntoja. Epidemiatilanne on rauhallinen niin ja lähikunnissa kuin koko sairaanhoitopiirin alueellakin.

Koronavirukselle altistumisen ja taudin leviämisen riski on kuitenkin edelleen olemassa. Erityisen suuri riski on tilanteissa, joissa suuri joukko kokoontuu ja on lähikontakteissa keskenään. Riittävien turvavälien pitäminen, maskisuositusten noudattaminen sekä käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen on edelleen tärkeää.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 17.5. antamallaan tartuntatautilain 50 § mukaisella päätöksellään kieltänyt toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa. Tämä tarkoittaa mm., että

  • tilaisuuteen tullaan vain oireettomana
  • noudatetaan hyviä hygieniakäytäntäjä ja huolehditaan turvavälien säilymisestä (vähintään 2 metriä henkilöiden tai seurueiden välillä)
  • suositellaan kasvomaskien käyttöä
  • tilaisuudessa on saatavilla riittävästi käsihuuhteita ja käsienpesupaikkoja
  • siivouksessa kiinnitetään huomiota kosketuspintojen, kuten ovenkahvojen, käsinojien, tasojen ja pöytien, valokatkaisijoiden ja hanojen puhtauteen sekä erityisesti saniteettitilojen puhtauteen

Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitusta koskeva määräys on voimassa 17.6.2021 asti.

Jaa sivu