Kunta vahvistaa ruokajakelua Vesannolla

Vesannolla ruokajakelussa jaetaan ylijäänyttä ruokaa tarvitseville. Toimintaa koordinoivat Vesannon Helluntaiseurakunta ja Niiniveden seurakunta. Itse toiminta pyörii vapaaehtoistoimin. Ruokien lahjoittajina ovat olleet jo pitkään S-market Vesanto sekä Vestori. Vesannon kunta on lähtenyt mukaan vahvistamaan kunnassa tapahtuvaa ruokajakelua. Kunta lahjoittaa koulun keittiöltä ylijäävän ruoan jaettavaksi edelleen tarvitseville.

Terveellinen ruoka on terveyden ja hyvinvoinnin peruspilari. Vesannolla yksi hyvinvointitavoitteista on ollut yhteisöllisen ruokailun järjestäminen. Koronan ja monen muun asian yhteisvaikutus kuitenkin esti yhteisruokailujen käynnistymisen. Vesannolla kouluruoka on erittäin hyvää ja kehuttua. Koulun tarpeista ylijäävä ruoka haluttiin lahjoittaa hyvään tarkoitukseen. Kanavana toiminnalle löytyi seurakuntien yhteistyössä koordinoima ruokajakelu. Nyt koululta lähtee viikoittain pakastettuja ruoka-annoksia ruokajakeluun, jossa vapaaehtoiset jakavat ne edelleen.

Toiminta ei olisi mahdollista ilman vapaaehtoisia, jotka hakevat päivittäin ruokaa ja pakastavat sen odottamaan ruokajakelua. Ruokajakelu on toiminut vapaaehtoisvoimin jo kahdeksan vuoden ajan. Ruokaa jaetaan kerran viikossa maanantaisin Vesannon Helluntaiseurakunnan tiloissa.  Vesannon kunta kiittää kaikkia vapaaehtoisia, jotka mahdollistavat ruokajakelun onnistumisen. Annetaan hyvän kiertää!

Lisätietoja:

va. vapaa-aika- ja hyvinvointipäällikkö

Anne Jäntti

0402825588

anne.jantti@vesanto.fi

Jaa sivu