You are currently viewing Pohjois-Savon urheilugaalassa palkitut vesantolaiset

Pohjois-Savon urheilugaalassa palkitut vesantolaiset

Pohjois-Savon urheilugaalaa vietettiin 16.1.2024 Kuopion kaupungin teatterilla. Urheilugaala on arvokas urheilu- ja liikuntaväen juhla, jossa palkitaan mm. pohjoissavolaisten kuntien Vuoden liikuttajat. Muita tilaisuudessa palkittavia ovat maakunnan Vuoden urheilija, Vuoden valmentaja sekä muilla ansioilla pohjoissavolaiseen urheiluun liittyviä henkilöitä ja tahoja.

Jokainen pohjoissavolainen kunta sai valita oman kuntansa Vuoden liikuttajan. Palkinnon saaja voi olla oman kunnan henkilö, yhdistys, yhteisö, yritys tai tapahtuma, joka on ollut vuonna 2023 merkittävä liikuttaja, tai on esimerkillisesti vaikuttanut oman kunnan toiminta-alueella liikunnan ja urheilun parissa. Perusteena voi olla pitkäaikainen toiminta tai yksittäinen teko, jolla on huomattu olevan liikunnallista merkitystä kunnan toiminta-alueella.

Vesannon kunta valitsi Vuoden liikuttajaksi seniori- ja rivitanssiryhmiä ohjanneen Sirje Huuskosen. Kunnan liikuntatoimen kysyessä kuntalaisilta näkemyksiä Vuoden liikuttajan valintaan, kuntalaiset kehuivat Sirjeä sydämellisesti. Sirjen kerrottiin tanssin avulla liikuttaneen kansaa ja välittäneen tanssin iloa. Sirjeä kehuttiin ohjaajana monipuoliseksi, helposti lähestyttäväksi, sympaattiseksi ja omaa ohjaamistaan jatkuvasti kehittäväksi. Vesannon kunta kiittää Sirjeä tärkeästä työstä kuntalaisten liikuttajana ja onnittelee Vuoden liikuttajaa.

Pohjois-Savon urheilugaalassa palkittiin toinenkin vesantolainen. Pohjois-Savon Liikunnan urheilugaalaraati palkitsi Topi Simosen Elämänura-palkinnolla. Elämänura-palkinnon saajan kriteerinä on liikunnan ja urheilun parissa pitkään työskennellyt ja toiminut henkilö, joka on toiminnallaan tehnyt ansiokasta työtä pohjoissavolaisen urheilun hyväksi.

Topi on tehnyt valtavan uran liikunnan parissa edistäen useiden urheilijoiden uraa ja innostaen nuoria urheilemaan vuosikymmenten ajan toimiessaan muun muassa Vesannon kunnan liikunnanohjaajana, Suomen urheiluliiton aluepäällikkönä, lajivalmentajana ja lajipäällikkönä sekä urheilijoiden henkilökohtaisena valmentajana etenkin yleisurheilun parissa. Vesannon kunta kiittää Topia pitkäaikaisesta ja arvokkaasta työstään liikunnan ja urheilun edistäjänä ja onnittelee Elämänura- palkinnosta.

valokuvaaja Jari Turunen