You are currently viewing Puuttuuko sinulta liukuesteet kengistä? Vesannon kunta jakaa liukuesteitä ikääntyville

Puuttuuko sinulta liukuesteet kengistä? Vesannon kunta jakaa liukuesteitä ikääntyville

Ihanat aurinkoiset kevätpäivät houkuttelevat ulos liikkumaan pimeiden talvipäivien jälkeen. Keväinen aurinko sulattelee teiden pintoja tehden ne paikoin liukkaiksi. Mutta eipä hätää: Vesannon kunta jakaa ikääntyneille (yli 65- vuotiaille) liukuesteitä kenkiin.

Liikkuminen on tärkeää toimintakyvyn ylläpidon vuoksi. Ulkoilulla on paljon tutkittuja vaikutuksia hyvinvointiin ja terveyteen. Liikunta hidastaa lihasmassan ja -voiman vähenemistä ja pitää yllä ja jopa parantaa lihasvoimaa ja -kestävyyttä sekä lisää ruokahalua ja ravitsemustilaa. Liikunta ylläpitää luuston massaa ja vahvuutta sekä nivelten hyvinvointia. Se kehittää tasapainotaitoa, asennonhallintaa ja havaintomotoriikkaa ja näin ehkäisee kaatumisia. Liikunta vaikuttaa myös aivojen toimintaan parantaen mm. unen laatua ja unirytmiä sekä psyykkistä hyvinvointia. 

Vesannolla jaetaan nyt liukuesteitä kenkiin ikääntyville ja kannustetaan heitä nauttimaan kauniista keväisestä auringosta ja liikkumisesta. Liukuesteitä on jaettavana Vesannon kirjastolla aukioloaikoina.

Lisätietoja

va. vapaa-aika- ja hyvinvointipäällikkö

Anne Jäntti

0402825588

anne.jantti@vesanto.fi