Tietoa koronatilanteesta 2.11.2021

Terveydenhuollosta (Kysteri) saatujen tietojen mukaan Vesannolla on todettu koronavirustartunta. Tänään Vesannolla on todettu kolme tähän liittyvää uutta jatkotartuntaa. Koronalle on voinut altistua

  • perjantaina 29.10.2021 Vesannon auto- ja konetarvikkeella klo 10 ja 14 välisenä aikana,
  • perjantaina 29.10.2021 Vesannon yökahvilassa klo 19.00 ja 19.40 välisenä aikana.

Muita mahdollisia altistustilanteita kartoitetaan, ja niistä kerrotaan lisää heti, kun tietoa saadaan.

Koululta asiasta on tiedotettu oppilaille ja huoltajille, ja heille on annettu toimintaohjeet. Em. tilanteissa mahdollisesti altistuneiksi joutuneita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan tarvittaessa koronatestiin.

Tartuntatautilääkärin toimintaohjeet:

  • Rokottamattomat ja vajaan rokotussuojan omaavat altistuneet määrätään tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.
  • Täyden rokotussuojan saaneita altistuneita kehotetaan välttämään sosiaalisia kontakteja, tarkkailemaan oireitaan sekä hakeutumaan tarvittaessa koronatestiin.
  • Altistuneiksi katsotaan vain koronapositiivisten henkilöiden kanssa kontaktissa tai samassa tilassa olleet.

Kaikkia altistuneita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin heti, mikäli koronatautiin sopivia oireita ilmaantuu. Ajan koronatestiin voi varata sähköisesti osoitteesta www.kysteri.fi tai soittamalla Nilakan alueen koronaneuvontapuhelimeen numeroon 017 171 031. Soita vain kerran, sinulle soitetaan takaisin.

Nyt viimeistään on hyvä hetki huolehtia omasta rokotussuojasta!

Ajan koronarokotukseen voi varata sähköisesti osoitteesta www.kysteri.fi tai soittamalla Vesannon koronarokotuspuhelimeen numeroon 017 171 165.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee kolmatta rokoteannosta:

  • voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille (rokotesarjan kolmas annos voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteisille silloin, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta),
  • niille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille, jotka ovat saaneet rokotteensa lyhyellä, alle kuuden viikon annosvälillä yli kuusi kuukautta sitten,
  • 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodissa asuville ja lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville suositellaan kolmatta rokoteannosta, kun on kulunut vähintään kuusi kuukautta toisesta rokoteannoksesta.