KIRJASTO

KIRJASTON PALVELUT

VERKKOKIRJASTO

Vesanto kuuluu Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakkoon, jolla on yhteinen verkkokirjasto. Verkkokirjastoa voi selailla ilman kirjautumista. Kirjauduttuasi palveluun kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla pääset tarkastelemaan omia asiakastietojasi. Verkkokirjastossa voit uusia omat lainasi, varata aineistoa ja käyttää Rutakon e-aineistoja. E-aineistona on saatavissa Biblio-palvelusta e-kirjoja ja e-äänikirjoja, Naxos-palvelussa musiikkia ja Viddla-palvelussa elokuvia.

Rutakon kirjastoissa paikan päällä pääset lukemaan n. 200 suomalaista sanomalehteä näköislehtinä ePress-palvelussa.

Varaaminen, seutuvaraaminen ja kaukopalvelu

Asiakas voi varata maksutta oman kirjaston aineistoa. Myös muista Rutakko-kirjastoista toimitettavat seutuvaraukset ovat maksuttomia. Varausta voi pyytää asiakaspalvelussa tai tehdä itse verkkokirjastossa. Seutuvaraukset kuljetetaan kerran viikossa torstaisin. Saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä, jossa on mainittu varauksen numero, ja noutoaikaa on 7 vrk. Saapuneeksi ilmoitetut varaukset ovat automaatin lähellä hyllyssä numerojärjestyksessä. Asiakas etsii hyllystä oman varauksensa numeron perusteella, ja lainaa joko automaatilla tai asiakaspalvelutiskillä. Noutamattomasta varauksesta tulee 1 € maksu.

Kaukolainaksi voi tilata asiakaspalvelusta aineistoa, jota ei löydy Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakon kokoelmasta. kaukolainamaksu on 3-10 €/laina.

Hyvinvointipiste monitoimihuoneessa

Verenpaineen mittaus ja henkilövaaka käytettävissä asiakaspalveluaikaan.

Internet, tulostaminen, skannaus sähköpostiin

Kirjastossa on käytössä asiakastietokone ja tulostin, tulosteet 0,50 €/sivu. Skannaus sähköpostiin on mahdollista asiakaspalveluaikaan. Lisäksi on käytössä langaton verkko vierasWlan, jonka käyttö on maksutonta, mutta vaatii joka kerran kirjautumisen. Ohjeet löytyvät esim. lainaustiskin reunalta.

Lehtienvaihtohylly

 Hyllyyn voi tuoda korkeintaan pari vuotta vanhoja aikakauslehtiä, ja ottaa luettavaksi muiden tuomia. Suosittelemme, että poistat että nimi- ja osoitetiedot lehdistä ennen tuontia.

Aukioloajat

ASIAKASPALVELU

OMATOIMI

MAANANTAI

9 - 15

7 - 21

TIISTAI

9 - 15

7 - 21

KESKIVIIKKO

9 - 15

7 - 21

TORSTAI

12 - 18

7 - 21

PERJANTAI

9 - 15

7 - 21

LAUANTAI

7 - 21

SUNNUNTAI

7 - 21

Arkipäiviin sattuvina aattoina ja aatonaattoina on poikkeuksia asiakaspalvelun aukioloajoissa. Poikkeuksista tiedotetaan kirjaston ovessa ja Facebookissa.

Kirjastossa voi käydä omatoimisesti asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Sisään pääset kirjautumalla ulko-oven lukulaitteella kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Lainat ja palautukset hoituvat automaatilla. Tunnusluvun ja tarkemmat ohjeet omatoimipalveluiden käyttöön saat henkilökunnalta.

Lainat voi palauttaa myös ulko-oven vieressä olevaan luukkuun.

Ota yhteyttä

Vesannon kunnankirjasto

Keskustie 13, 72300 Vesanto

VESANNON KUNNANKIRJASTO
Keskustie 13, 72300 Vesanto

040 714 3323
kirjasto(at)vesanto.fi

Sirpa Jäntti
Kirjasto-kulttuurisihteeri
050 387 9968
sirpa.jantti(at) vesanto.fi

Sini-Marja Jalasaho
Kirjastovirkailija, hyte-yhdyshenkilö
044 282 5588
sini-marja.jalasaho(at)vesanto.fi

seuraa facebookissa

MUUTA LAINATTAVAA

Lauta- ja ulkopelit, erilaiset liikuntavälineet, lasten veneilyliivit, koiran veneilyliivi, Savon Voiman energiankulutus- ja pintalämpömittarit, verenpainemittari.

KUNTOSALIKORTTIEN MYYNTI

Kirjastosta voit ostaa kuntosalille sähköisiä avainkortteja sekä vanhojen korttien uudelleen latauksia. Uuden kortin hinta on 10 € + käyttömaksuhinta. Maksutapana mieluiten korttimaksu, käteiselläkin voi maksaa.

Hinnat: Yli 18 –vuotiailta 60€/v, 30 €/½-v, 12 €/kk ja saldokortti 3€/käynti.

Alle 18-vuotiailta, opiskelijoilta, eläkeläisiltä ja työttömiltä vastaavasti 30 €/v, 15 €/½v, 6 €/kk ja saldokortti 1,50 €/käynti.

Kuntosalin käyttö on maksutonta yli 65-vuotiaille vesantolaisille.

KUNTOSALIN LUKUJÄRJESTYS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.