KIRJASTO

KIRJASTON PALVELUT

VERKKOKIRJASTO

Vesanto kuuluu Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakkoon, jolla on yhteinen verkkokirjasto. Verkkokirjastoa voi selailla ilman kirjautumista. Kirjauduttuasi palveluun kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla pääset tarkastelemaan omia asiakastietojasi. Verkkokirjastossa voit uusia omat lainasi, varata aineistoa ja käyttää Rutakon e-aineistoja. E-aineistona on saatavissa Biblio-palvelusta e-kirjoja ja e-äänikirjoja, Naxos-palvelussa musiikkia ja Viddla-palvelussa elokuvia.

Rutakon kirjastoissa paikan päällä pääset lukemaan n. 200 suomalaista sanomalehteä näköislehtinä ePress-palvelussa.

Varaaminen, seutuvaraaminen ja kaukopalvelu

Asiakas voi varata maksutta oman kirjaston aineistoa. Myös muista Rutakko-kirjastoista toimitettavat seutuvaraukset ovat maksuttomia. Varausta voi pyytää asiakaspalvelussa tai tehdä itse verkkokirjastossa. Seutuvaraukset kuljetetaan kerran viikossa torstaisin. Saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä, jossa on mainittu varauksen numero, ja noutoaikaa on 7 vrk. Saapuneeksi ilmoitetut varaukset ovat automaatin lähellä hyllyssä numerojärjestyksessä. Asiakas etsii hyllystä oman varauksensa numeron perusteella, ja lainaa joko automaatilla tai asiakaspalvelutiskillä. Noutamattomasta varauksesta tulee 1 € maksu.

Kaukolainaksi voi tilata asiakaspalvelusta aineistoa, jota ei löydy Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakon kokoelmasta. kaukolainamaksu on 3-10 €/laina.

Verenpaineen omatoimimittaus

Verenpainemittari ja henkilövaaka ovat käytettävissä asiakaspalveluaikoina kirjavaraston nurkkauksessa.

Internet, tulostaminen, skannaus sähköpostiin

Kirjastossa on käytössä asiakastietokone ja tulostin, tulosteet 0,20 €/sivu.

Skannaus sähköpostiin on mahdollista asiakaspalveluaikaan. Kirjastossa on käytössä ilmainen langaton asiakasverkko WLAN. Kirjautumisohjeet löytyvät esim. lainaustiskin reunalta.

Lehtienvaihtohylly

Hyllyyn voi tuoda korkeintaan pari vuotta vanhoja aikakauslehtiä, ja ottaa luettavaksi muiden tuomia. Suosittelemme, että poistat että nimi- ja osoitetiedot lehdistä ennen tuontia.

varaa Kirjaston kokoustila

Kirjaston kokoustila on varattavissa kokoontumisia varten. Varauksia otetaan vastaan kirjastossa asiakaspalveluaikoina, sekä p. 040 714 3323 tai kirjasto@vesanto.fi.

Kokoustilan käyttö on maksutonta vesantolaisille yhdistyksille. Yksityis- ja yritystilaisuuksista maksu on 15 €/4 h.

Kokoustilan varustus:
Istuimet n. 30 hengelle
8 pöytää
Kannettava tietokone, videotykki, valkokangas ja kaiuttimet
Keittiö, jossa kahvinkeitin, vedenkeitin, mikro, liesi, jääkaappi, astianpesukone, lämpölevy
Kahviastiasto n. 60 hengelle
Juomalasit 25 kpl

Aukioloajat

ASIAKASPALVELU

OMATOIMI

MAANANTAI

9 - 15

7 - 21

TIISTAI

9 - 15

7 - 21

KESKIVIIKKO

9 - 15

7 - 21

TORSTAI

12 - 18

7 - 21

PERJANTAI

9 - 15

7 - 21

LAUANTAI

7 - 21

SUNNUNTAI

7 - 21

Arkipäiviin sattuvina aattoina ja aatonaattoina on poikkeuksia asiakaspalvelun aukioloajoissa. Poikkeuksista tiedotetaan kirjaston ovessa ja Facebookissa.

Kirjastossa voi käydä omatoimisesti asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Sisään pääset kirjautumalla ulko-oven lukulaitteella kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Lainat ja palautukset hoituvat automaatilla. Tunnusluvun ja tarkemmat ohjeet omatoimipalveluiden käyttöön saat henkilökunnalta.

Lainat voi palauttaa myös ulko-oven vieressä olevaan luukkuun.

Ota yhteyttä

Vesannon kunnankirjasto

Keskustie 13, 72300 Vesanto

VESANNON KUNNANKIRJASTO
Keskustie 13, 72300 Vesanto

040 714 3323
kirjasto(at)vesanto.fi

Sirpa Jäntti
Kirjasto-kulttuurisihteeri
050 387 9968
sirpa.jantti(at) vesanto.fi

Sini-Marja Jalasaho
Kirjastovirkailija
sini-marja.jalasaho(at)vesanto.fi

seuraa facebookissa

MUUTA LAINATTAVAA

Lauta- ja ulkopelit, erilaiset liikuntavälineet (kuten scootit ja frisbeet), lasten veneilyliivit, koiran veneilyliivi, Savon Voiman energiankulutus- ja pintalämpömittarit, verenpainemittari.

KUNTOSALIKORTTIEN MYYNTI

Kirjastossa myydään kuntosalille sähköisiä avainkortteja, sekä vanhojen korttien uudelleen latauksia. Maksutapana mieluiten korttimaksu, mutta käteiselläkin voi maksaa.

Tietoa hinnoista ja vuoroista löytyy TÄSTÄ LINKISTÄ.