Vesannolle kirsikkapuisto

Vesannon kirsikkapuisto syntyi yhteisöllisestä toiminnasta Vesanto 150-juhlavuoteen liittyen. Idea yhteisöllisyyttä lisäävästä puistoalueesta tuli asukkailta. Kunta tarttui ideaan ja pyysi seurakunnan mukaan hankkeeseen.

Seurakunta osoitti puistoalueensa yhteisöllisen kirsikkapuiston istutukseen. Pankki osallistui hankkeeseen lahjoittamalla mullat, katteet ja tukikepit. Vesannon kehittämissäätiö osallistui myös puiston perustamiskustannuksiin. Ehdotuksen tehnyt toimintaryhmä kysyi puskaradion kautta yksityisten ihmisten osallistumishalua puiston perustamiseen. Paikallinen huoltoasema Teboil Vesanto lahjoitti lisää multaa. Paikallinen koneyritys T:mi Jouni Liimatainen teki kaivuutyöt ja osallistui osittain omalla työpanoksellaan perustamiskuluihin. Rauhalan puutarha toimitti taimet ja tykötarpeet sekä ohjeisti oikeaoppisen istutuksen. Talkoolaiset istuttavat 15 kirsikkapuun taimea Vesannon Kirkonmäelle talkoopäivän yhteydessä 14.5. Talkoolaiset ovat sitoutuneet kastelemaan taimia koko kesän ajan.

Näin Vesanto sai ihanan kirsikkapuiston, jonka 15 puuntaimea kunnioittavat 150 vuoden historiaa.  Tekijöitä ja ideoita tuli niin paljon, että seuraavaksi pohdinnassa on alppiruusupuisto. Sen sijainnista voi esittää ehdotuksia. 

Jaa sivu