VESANNON YHTENÄISKOULUN LUKION UUSIA TUULIA

Vesannon yhtenäiskoulun lukiossa otetaan käyttöön uusi kannustusstipendi jo tänä keväänä. Stipendiä voi käyttää myös jo opintojen aikana ajokortin hankintaan. Lisäksi opetussuunnitelmaan lisättiin uusi sisällöntuotannon opintojakso ja sen myötä lukiolaiset tuottavat sisältöä eri sosiaalisen median alustoille, kuten TikTok, Instagram ja Facebook. Ideoita on suunniteltu lukion kehittämisryhmässä sekä kuntalaisilta ja opiskelijoilta saatujen ehdotusten pohjalta.

KANNUSTUSSTIPENDI KÄYTTÖÖN

Kannustusstipendin suuruus on 1000 euroa nuorten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman mukaan opiskelleille ylioppilaille ja 500 € aikuislukiosta kirjoittaville ylioppilaille.

Opiskelija voi päättää, ottaako stipendin kokonaisuudessaan saatuaan opintonsa päätökseen vai käyttääkö osan summasta ajokortin maksamiseen jo lukioaikana. Stipendin lukioaikainen käyttäminen on sidottu opintopisteisiin.

Vesannon yhtenäiskoulun lukio haluaa tarjota opiskelijoilleen paitsi laadukasta opetusta, myös kannustusta ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen. Ajokortti on monille haja-asutusalueilla opiskeleville lukiolaisille tärkeä investointi, joten stipendin käyttäminen ajokortin hankintaan on luontevaa.

SISÄLLÖNTUOTANNON OPINTOJAKSO

Uusi sisällöntuotannon opintokokonaisuus antaa lukiolaisille mahdollisuuden perehtyä sisällöntuotannon vaiheisiin ja toteuttaa kiinnostavaa sisältöä sosiaalisen median alustoille kuten TikTok, Instagram ja Facebook.

Lisätietoja:

Hallinnollinen rehtori-sivistystoimenjohtaja Jaana Ruuskanen

puh. 050-3879966

jaana.ruuskanen@vesanto.fi

Jaa sivu