Yksi uusi koronatartunta – tilanne muutoin rauhallinen

Vesannon kunnassa on eilen 22.6.2021 todettu yksi uusi positiivinen koronatartunta. Tartunta on kesätyöläisellä, ja hänet on asetettu eristykseen. Kysteri on selvittänyt altistuneet ja he ovat karanteenissa.

Alueellisen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmän mukaan epidemia on Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella hiipumassa. Samalla, kun rokotukset ovat edelleet hyvin, on ilmaantuvuus vähentynyt, eikä koronapotilaita ole sairaalahoidossa.

Koronatilanne ei kuitenkaan ole ohi. Vaikka rajoituksia on purettu, on syytä noudattaa varovaisuutta edelleen käyttäen maskia ja huolehtien hyvästä käsihygieniasta. Perustason kasvomaskisuositus on edelleen voimassa, ja maskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä. Myös koronavirustestiin hakeutuvien henkilöiden tulee käyttää maskia matkalla näytteenottoon sekä silloin, kun liikutaan kodin ulkopuolella ennen testituloksen valmistumista. Kasvomaskia on hyvä käyttää myös julkisissa sisätiloissa silloin, kun lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Vaikka tilanne tartuntojen suhteen on viime aikoina ollut alueellamme hyvä, ei koronaa ole vielä voitettu. Pidetään siis huolta itsestämme ja muista.

Jaa sivu