Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet koronaturvallisesti

Pahentunut koronatilanne ja sen myötä annetut suositukset ja määräykset vaikuttavat myös itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin. Suunnitellut tapahtumat järjestetään, mutta niissä tulee huomoida koronaturvallinen toiminta.

Itsenäisyyspäivän vietto alkaa klo 12 jumalanpalveluksella. Kirkossa suositellaan käyttämään kasvomaskia ja valitsemaan istumapaikat väljästi huomoiden etäisyydet muihin ihmisiin. Kirkonmenojen päätteeksi ohjelmassa ovat kunnianosoitukset sankarihaudoilla. Juhlakahvit tarjoillaan uudella hirsikoululla. Kahvitilaisuuteen voidaan ottaa enintään 100 henkilöä, ja tilaisuudessa tulee noudattaa käsi- ja yskimishygieniaa sekä käyttää kasvomaskia. Kahvin juonnin ajaksi maskin voi luonnollisesti riisua. 14.30 kirkossa alkavaan Mieskuoro Kuopion Kvartetin konserttiin voidaan niin ikään ottaa enintään 100 henkilöä. Myös konsertissa tulee huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta ja riittävistä etäisyyksistä sekä käyttää kasvomaskia.

Simolan palveluekskuksella asukkaille ja heidän omaisilleen järjestettävä juhla toteutetaan suunnitellusti – kuitenkin siten, että koronaturvallisuus huomoidaan parhaalla mahdollsella tavalla. Myös Simolan tilaisuudessa huolehditaan käsihygieniasta ja riittävistä etäisyyksistä sekä käytetään maskia, ellei sille ole estettä terveydellisistä syistä. Lauluohjelmien esiintyjät eivät voi laulaessaan maskia käyttää, mutta ohjelmanumerot järjestetään siten, että laulajien ja kuulijoiden välillä on riittävä etäisyys.

Vesannon kunta toivottaa kaikille hyvää ja turvallista juhlapäivää.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet maanantaina 6.12.2021

12.00 Jumalanpalvelus kirkossa
13.00 Kunnianosoitukset sankarihaudoilla
13.15 Juhlakahvit koululla
14.30 Mieskuoro Kuopion Kvartetin konsertti kirkossa
Konsertin alussa luovutetaan ansiomerkkejä

13.30 Itsenäisyyspäivän juhla Simolan palvelukeskuksella Simolan asukkaille ja heidän omaisilleen