Koronasuosituksiin muutoksia

Koronatilanne Vesannolla ja lähikunnissa on edelleen hyvä, eikä uusia tartuntoja ole tiedossa. Koronaepidemia on vaikuttanut pitkään monin tavoin meidän kaikkien arkeen. Nyt näyttää siltä, että kohti normaalia ollaan pikku hiljaa menossa. Muistetaan kuitenkin edelleen noudattaa varovaisuutta ja toimia vastuullisesti.

Koronaepidemiaan ja terveysturvallisuuteen liittyviä suosituksia on muutettu. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan valtakunnallisista epidemiatilanteeseen liittyvistä suosituksista on suurelta osin luovuttu, ja koronavirusepidemiaa torjutaan vastedes ensisijaisesti paikallisilla ja alueellisilla toimilla tartuntatautilakiin perustuen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Opetus- ja kulttuuriministeriö ovat muuttaneet valtakunnallisia ohjeistuksia maskien käytöstä. Alueellinen kokonanyrkki suosittaa kuitenkin edelleen vahvasti maskin käyttöä sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Viisarit-kuntien (Vesanto, Tervo, Keitele) varautumisjohtoryhmä suosittaa maskin käyttöä koronanyrkin suosituksen mukaisesti.

THL painottaa maskisuosituksessaan ihmisten oman tilannekohtaisen harkinnan tärkeyttä. Maskin käyttämistä suositellaan etenkin ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa ja erityisesti, jos on rokottamaton.

Koulussa ja varhaiskasvatuksessa sekä koulukuljetuksissa maskisuositus poistuu. Maskeja on kuitenkin tarjolla ja niitä voi edelleen käyttää oman harkintansa mukaan.

THL on päivittänyt ohjeistustaan myös koronavirustestiin hakeutumisesta. Päivitetty ohjeistus perustuu sosiaali- ja terveysministeriön uuteen testausstrategiaan. Kaksi koronarokoteannosta saaneen ei yleensä tarvitse mennä testiin, vaikka oireita ilmenisi. Sen sijaan kokonaan rokottamattomien tai yhden rokoteannoksen saaneiden olisi hyvä hakeutua oireisena testiin. Vakavat koronaviruksen aiheuttamat tautitapaukset käyvät harvinaisemmiksi, kun rokotuskattavuus Suomessa pararnee.

Koronaepidemia on vaikuttanut pitkään monin tavoin meidän kaikkien arkeen. Nyt näyttää siltä, että kohti normaalia ollaan pikku hiljaa menossa. Muistetaan kuitenkin edelleen noudattaa varovaisuutta ja toimia vastuullisesti.

Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin p. 017 171 031 ma-pe klo 8–12. Neuvontapuhelimessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Soita puhelimeen vain kerran ja jää odottamaan takaisinsoittoa, näin et ruuhkauta neuvontapuhelinta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen maskisuositus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistus koronavirustesteistä