Kunnassa varaudutaan koronatilanteen mahdolliseen pahenemiseen

Kuten mediasta olemme saaneet seurata, on Suomessa päätetty siirtyä sulkutilaan 8.-28.3.2021 väliseksi ajaksi. Tämä tarkoittaa mm. ravintoloiden ja monien muiden yleisten tilojen sulkemista ja entistä tiukempia rajoituksia koskien kokoontumisia ja toimintoja, joissa ihmisiä on samaan aikaan samoissa tiloissa.

Sulku ja sen myötä käyttöön otettavat uudet rajoitustoimet eivät kuitenkaan tämän hetkisen tiedon ja tautilanteen valossa vaikuta meihin, koska Pohjois-Savon maakunta on koronatartuntojen suhteen perustasolla. Mikäli tilanne mm. talviloma-ajan liikkimumisen myötä pahenisi ja alueellamme siirryttäisiin kiihtymisvaiheeseen, aiheuttaisi tämä välittömästi isoja muutoksia mm. perusopetuksen ja lukion toimintaan sekä ryhmämuotoiseen harrastustoimintaan.

Kunnassa varaudutaan tilanteen mahdollisen pahanemisen varalle laatimalla suunnitelmia liittyeñ mm. etäopetusjärjestelyihin, yleisten tilojen käyttöön sekä tiukempiin kokoontumisten ja liikkumisen rajoituksiin. Varautuminen ennakkoon on tarpeen, jotta valmius ottaa tarvittavat toimet käyttöön on olemassa, mikäli tilanne muuttuu nopeasti.

Toivomme, että tilanne säilyy rauhallisena, eikä tartuntatilanne alueellamme pahenisi. Toivomme, että kaikki noudattavat edelleen voimassa olevia suosituksia tarpeettomien kokoontumisten välttämisestä, kasvomaskien käytöstä. Mikäli koronatartuntaan viittaavia oireita ilmenee, on syytä hakeutua koronatestiin matalalla kynnyksellä.