Koronatiedote 4.6.2021

Keiteleen, Tervon ja Vesannon kuntien yhteinen alueellinen varautumisryhmä 1.6.2021

Pohjois-Savon alueella koronatilanne on hyvä. Maakunnassa ollaan perustasolla. Vesannolla ja Tervossa ilmenneet tartunnat on selvitetty ja eristykset on purettu. Lisätartuntoja ei ole ilmennyt. Tervossa on ilmennyt yksi uusi tartunta jo aiemmin sairastuneen karanteenissa olleella puolisolla. Altistuneita tässä tapauksessa ei ole tiedossa.

Rokotukset ovat edenneet hyvin ja reilusti yli puolet kuntalaisista on saanut ensimmäisen rokotteensa.

Koronaneuvontapuhelimen (017 171031) aukioloaikaa lyhennetään siten, että numeroon voi soittaa ma-pe klo 8-12. Ensi viikolla aukeaa rokotusten sähköinen ajanvaraus uudessa Omakysteri-palvelussa. Verkkoportaali löytyy osoitteesta www.kysteri.fi.

Kuntavaalien äänestystiloja siivotaan tehostetusti vaalien loppuun saakka. Muilta osin tehostetun siivouksen tarve kunnan tiloissa on pääosin ohi.

Alueellisen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmän tiedote 1.6.2021

Pohjois-savon sairaanhoitopiiri on epidemian suhteen perustasolla. Koronan ilmaantuvuus on edeltävän kahden viikon ajalta 8,6 sataa tuhatta asukasta kohti. Positiivisten testien osuus kaikista testeistä on 0,29 %. Maakunnassa ei ole todettu joukkoaltistumisia eikä tartunnan jäljityksessä ole ollut ongelmaa. Rokotukset etenevät hyvin.

Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä ei ole voimassa lisärajoituksia. Kasvomaskin käyttämistä suositellaan edelleen aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa eikä turvavälin pitäminen onnistu.

Sosiaali- ja terveysministeriö on päivittänyt koronaepidemian hillinnän toimintasuunnitelmaa. Perustason alueilla korostuvat jatkossa perushygienia ja riittävät etäisyydet. Lähikontaktin välttämisvelvoite poistuu eikä yleisötilaisuuksia enää rajoiteta erikseen. Riittävistä turvaetäisyyksistä olisi kuitenkin huolehdittava.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös 2.6.2021

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella voimassa ollut yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittamista koskeva 17.5.2021 annettu päätös on kumottu alkaen 2.6.2021 klo 17. Itä-Suomen aluehallintovirasto katsoo, ettei rajoittaminen ole enää välttämätöntä epidemiatilanteen ollessa rauhallinen ja vakaasti perustasolla.

Tapahtumia järjestettäessä toimijoiden on kuitenkin edelleen huolehdittava että
riittävät mahdollisuudet käsien puhdistamiseen on järjestetty, etäisyyksien ylläpitämisestä, käsien puhdistamisesta ja muista tartuntojen leviämistä estävistä käytänteistä annetaan toimintaohjeita
tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan.