Kysymys / vastaus nuorisopalveluista

Palaute:
Nuorisopalvelut

  1. Miksi kunnassa ei ole mitään tiloja tai tekemistä 21-29 vuotiaille nuorille? Kuppila on enemmän alaikäisille, eikä siellä ole vanhemmille nuorille tekemistä. Jos parikymppisille saisi jonkun paikan missä oleskella ja enemmän tekemistä, olisi vesannolla tulevaisuudessa enemmän työntekijöitä kun kaikki nuoret aikuiset ei heti karkaisi kuopioon.
    Ja nimenomaan sellaista tekemistä minne ei alaikäiset/lukiolaiset tulisi, kun heille jo omat tilat ja aktiviteetit löytyy.
  2. Asiani koskee n. ( 20-30v) nuoria aikuisia, heitä pitäisi kuulla enemmän. Nuoret pitäisi ottaa tosissaan. Nuorille aikuisille oltava enemmän tekemistä. Parannettava yhteisöllisyyttä aikuisten ja nuorten välillä. Nuorisovaltuuston järjestäydyttävä. Nuorisovaltuuston tulisi toimia aktiivisessa yhteistyössä kunnanvaltuuston kanssa. Nuorten ja aikuisten välinen pelipäivä/tapahtumapäivä. Tämä ei koske LAPSIA.

Vastaus:

Suurkiitos palautteesta!

Molemmat palautteet sattuivat siinä mielessä otolliseen aikaan, että toukokuun 2023 alusta lähtien yökahvilan aukioloja on muutettu siten, että perjantaisin tilat ovat avoinna kaikille (klo 19-21 myös alakoulun 5. ja 6. -luokkalaisille) mutta lauantaisin (klo 19-23) tilat ovat avoinna VAIN lukio-ikäisille ja sitä vanhemmille.
Tällä muutoksella koitetaan hieman vastata tuohon tarpeeseen, että tilat tavoittaisivat myös hieman vanhempaa käyttäjäkuntaa.
Ei ole tarkoitus, että tämä muutos jäisi ainoaksi toimenpiteeksi aiheeseen liittyen joten jatkon suunnittelun kannalta olisi olennaisen tärkeää, että saamme syntymään yhteistä suunnittelua ja keskustelua vapaa-aikasihteerin ja nuorten aikuisten välille. Laittaisitteko siis jonkinlaista viestiä tai puhelua tulemaan numeroon 050 3879969 / Artsi tai maililla osoitteeseen arto.lahtinen@vesanto.fi niin rakennetaan parhaiten tarpeeseen vastaava paketti ja sisällöt myös +/- 20-30 vuotiaille.

Ylläolevasta numerosta voi myös pyytää pääsyä ”Kuppila” – WhatsApp-ryhmään, jossa ilmoitellaan tulevista tapahtumista (esim. kesän paintball tapahtumat jotka on suunnattu hieman varttuneemmille yms.). Tällä tavoin tieto tulevista suunnitelmista tavoittaisi paremmin käyttäjäkunnan.

Nuorisovaltuustosta:
Vesannolla toimii nuorisovaltuusto, jossa on tällä hetkellä 5 jäsentä. Alkusyksyisin nuorisovaltuusto järjestäytyy uudelleen ja silloin on mahdollista päästä mukaan toimintaan ja sen suunnitteluun.
On ilahduttavaa kuulla, että nuorisovaltuustoiminta kiinnostaa ja suosittelen lämpimästi mukaan tulemista jotta nuorten ja nuorten aikuisten ääni saadaan paremmin kuulumaan kunnassa.
Kunnallisen päätöksenteon puolelta suhtaudutaan erittäin positiivisesti nuorisovaltuuston toimintaan, joten sielläkin puolella on ns. hedelmällistä maaperää kunhan saadaan aktiiviset ja idearikkaat ihmiset jatkossakin mukaan nuorisovaltuuston toimintaan.
Kannattaa seurata kunnan eri infokanavia (vesanto.fi, kunnan FB-sivusto, Kuppilan WhatsApp-ryhmä) viimeistään alkusyksystä, jotta ei missaa näitä vaikutusmahdollisuuksia.

Jaa sivu