Nuorten työpaja

Nuorten työpaja on tarkoitettu ensisijaisesti vesantolaisille alle 29-vuotiaille työttömille ja opiskelupaikkaa vailla oleville nuorille. Pajalla nuori pääsee opettelemaan työelämän taitoja ja pelisääntöjä, saaden uusia kokemuksia. Voimme yhdessä miettiä ammatinvalintaa, opiskelumahdollisuuksia, työhakemuksien tekoa ja työn hakua. Opettelemme arjen hallintaa ja kuinka hoitaa ihmissuhteita sekä taloutta.


Työtoiminta

Työpajan työtoimintaan kuuluu remontointi, puutyöt ja kiinteistönhoitotyöt. Työpajalla nuoret työskentelevät oman osaamisensa pohjalta. Uusia taitoja opitaan työpajaohjaajan opastuksella ja samalla kehitetään aiempaa osaamista. Lisäksi nuorilla on mahdollisuus projektiluonteisesti kunnostaa/entisöidä esim. omia huonekaluja.

Yksilöllisyys ja suunnitelmallisuus

Työpajalla laadimme nuorelle yksilöllisen suunnitelman ja tavoitteet. Työtoiminnan lisäksi tuemme käytännön asioiden hoitamisessa. Laitamme yhdessä ruokaa ja käsittelemme erilaisia teemoja, kuten elämänhallinta, terveys ja muut ajankohtaiset asiat. Järjestämme tutustumiskäyntejä, retkiä, liikuntaa sekä muuta virkistymistoimintaa. Työpajalla mietimme nuoren kanssa myös pajajakson jälkeisiä vaihtoehtoja.