Osallistu kilpailuun ja leivo

VESANTO 150-JUHLALEIVOS!

Vesannon kunta järjestää Vesanto 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi herkullisen leivoskilpailun kaikille vesantolaisille ja Vesanto-henkisille.

Kunta toivoo, että kilpailulla saadaan juhlavuodelle upea nimikkoleivos, joka ilmentää vesantolaisuutta tekijänsä määrittelemällä tavalla ja jota voidaan käyttää juhlatarjoiluissa Vesannon erilaisten tapahtumien yhteydessä ja jonka resepti on jaettavissa kaikille kuntalaisille.

Kilpailun aikataulu:
21.4.2021: Kilpailun avaus
17.5.2021: Osallistumisaika päättyy klo 16.00
29.5.2021: Kilpailun finaali kunnantoimistolla alkaen klo 13

Kilpailuun osallistuminen tapahtuu lähettämällä kuva leivoksesta, leivoksen resepti sekä tarina siitä, miten leivos ilmentää vesantolaisuutta. Lähetä em. tiedot sekä yhteystietosi sähköpostitse osoitteeseen backhytonenminna(at)gmail.com. Leipojan tiedot eivät ole kilpailuraadin tiedossa esi- ja finaalivaiheen arvioinneissa.

Leivoskilpailun esiraati valitsee kilpailuleivonnaisista parhaat finaaliin, joka on 29.5.2021 klo 13 kunnantoimistolla. Finaaliin tulee toimittaa valmistettu leivos kuutena (6) kappaleena. Finaaliin päässeet saavat lisäohjeet finaalia varten valinnasta ilmoitettaessa. Varsinainen kilpailuraati valitsee voittajaleivoksen seuraavien arviointikriteerien perusteella:

  1. Maku
  2. Ulkonäkö
  3. Rakenne
  4. Miten leivos ilmentää vesantolaisuutta
  5. Toteutettavuus suurelle joukolle
  6. Paikallisuus ja kotimaisuus

Leivosta suunniteltaessa myös erityisruokavaliot voi huomioida. Kilpailun järjestäjän toiveena on, että leivos on laktoositon. Tekijän tulee myös antaa juhlavuoden kilpailuleivokselleen nimi.

LISÄTIETOJA:
Minna Back-Hytönen, raadin puheenjohtaja
050 405 5892
backhytonenminna(at)gmail.com